Бившият главен прокурор Иван Гешев познава Петьо Петров - Пепи Еврото от

...
Бившият главен прокурор Иван Гешев познава Петьо Петров - Пепи Еврото от
Коментари Харесай

Иван Гешев: Познавам Пепи Еврото, но не съм бил в “Осемте джуджета”

Бившият основен прокурор Иван Гешев познава Петьо Петров - Пепи Еврото от 90-те години на предишния век, само че отхвърля да е ходил в ресторанта „ Осемте джуджета “.

Това излиза наяве от разпит на Гешев, извършен на 5 октомври предходната година, оповестен от Антикорупционния фонд.

Гешев твърди „ с огромна степен на възможност “, че до момента в който е бил началник на държавното обвинение не е виждал персонално Пепи Еврото, не е знаел къде живее Петров и не е ходил в „ небезизвестния му ресторант “.

В същото време някогашният основен прокурор подозира, че административни ръководители в прокуратурата, техни заместници и други „ високопоставени лица “ са посещавали по-често неговия дом и ресторант. Освен това Гешев декларира, че „ може да се окаже теоретично “, че тези хора са носили на Петров документи от Софийската градска прокуратура и са били „ в топли връзки “ с някогашния следовател.

Разпитът, воден от прокурор Йордан Петров, стартира с въпроси за записа, пуснат от Гешев дни преди да бъде отхвърлен от Висшия правосъден съвет. В показанията си Иван Гешев посочва, че не знае кой е основал записа, в който се чува по какъв начин той приказва с Йордан Стоев – член на Висш съдебен съвет.

Бившият основен прокурор непосредствено нападна водача на ГЕРБ Бойко Борисов, като декларира, че подозира, че „ Стоев е приказвал с Бойко Борисов и евентуално те са решили да махнат нещо от записа – може би обвързвано с Петьо Петров, може би обвързвано с политици или магистрати “.

В показанията си Гешев изрично отхвърля да е давал инструкции по следствия, свързани с Пепи Еврото, и постоянно споделя, че не помни по кое време и с кого се е срещал, както и защо са говорили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР